Изложба Пейзаж представя галерия Паралингва

🔹️Изложба “Пейзаж” на художниците Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Полина Станчева ще се открие на 3 ноември 2022 г. от 18 часа в галерия “Паралингва“, ул. „Хан Аспарух“ №3, Пловдив (зад храм „Света Петка“).

Ще бъдат показани живописни творби в техниките на акварела и акрила, вдъхновени от красиви природни места и интересни гледки. Авторите рисуват в различни индивидуални стилове, а обединяващия елемент в изложбата е темата пейзаж. Част от произведенията са създадени на пленери в различни места на България, а други са разработени в ателиетата на творците. Публиката ще види фрагменти и детайли от пространството, претворени през художествения поглед на тримата художници, които са преподаватели по специални предмети в НХГ „Цанко Лавренов“.

🔹️Ангел Китипов представя творби, в които пейзажите са разработени с динамични линиии и мазки в богати живописни гами. Произведенията му се отличамат с деликатен усет към детайлите, пресъздаване на одухотворени нови сметове и нестандартни композиционни решения. Ангел Китипов е завършил Национална художествена академия с магистратура по специалност „Живопис“. Работи в областите на реалистичната и абстрактната живопис, като предпочита класическата маслена техника върху платно, акрил и смесени техники. Авторът е изкушен от рисунката, акварела, колажа и фотографията. Той има реализирани много самостоятелни изложби и участия в различни общи експозиции в страната и чужбина.

🔹️Петър Чучулигов показва акварелни пейзажи, които са характерни с богати цветови съчетания и различен поглед към света, който го заобикаля. Зрителят може да усети красотата на природата чрез художественото внушение за движенията на облаците, вятъра, водата и растенията. Петър Чучулигов е завършил Национална художествена академия с магистратура по специалност „Плакат и визуална комуникация“. Той работи в сферите на графичния дизайн, живописта, графиката и илюстрацията. Създател е на пощенски марки и карти. Носител е на награди от престижни конкурси за плакат. Има няколко самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции и в културни събития в България и чужбина.

🔹️Полина Станчева представя творби, в които реални пейзажни сюжети се преплитат с приказни елементи, изобразявайки състоянията на природата. Картините й са характерни с леко декоративно обобщаване на форми и цветове. Полина Станчева е завършила АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ с магистратура по специалност „Живопис“. Работи в сферата на живописта и дигиталното изкуство. Има няколко самостоятелни изложби и много участия в групови експозиции, артистични проекти и пленери. Автор е на две стихосбирки: “Заключен кислород“, 1995 г. и „Пространства“, 2003 г.
изложба пейзаж от 3 ноември в галерия паралингва