Православният роман „Икона“ излезе от печат (акт. разпространение)

Джорджия Бригс е православна американска писателка. Икона е първият ѝ роман

Православният роман Икона, втора книга на издателство „Паралингва“, излезе от печат. Заглавие на Ancient Faith Publishing, в българския превод на Стела Джелепова, Икона разказва историята на дванадесетгодишната Ефросиния, която след трагедия със семейството ѝ заживява с баба ѝ.

В една постхристиянска Америка, в дистопичния свят на Джорджия Бригс, авторката на Икона, самото споменаване на вярата и Бога може да ти докара огромни проблеми. Една чудотворна икона на св. Николай обаче променя хода на събитията и Ефросиния започва все по-дълбоко да разбира и осъзнава ценността на вярата, завещана от родителите ѝ. Може ли едно 12-годишно момиче да е по-смело от възрастните и може ли един християнин да не бъде смел?

В романа Икона ежедневното се преплита с дистопичното, а възрастните, макар и да опитват, не успяват да помогнат на малкото момиче. Когато дръзновението и чистата вяра в Бога, потвърдена от личното съприкосновение със святото, завладеят сърцето на християнина, ще успеят ли пречките и пъклените замислите на правителството и държавните служители, преследващи християните? Когато подвигът на вярата достигне своя връх, Сам Бог чрез Неговите светии се намесва, за да покаже, че без Него е суетен човешкият живот.

Романът излиза на английски език през 2017 г., а в последствие е преведен на руски и румънски, а днес вече и достъпен за българските читатели.

Икона може да закупите в:

Пловдив

Книжарница „Паралингва“ (ул. „Хан Аспарух“ №3, Пловдив)

Храм „Св. Параскева“ – Пловдив

в Митрополитски храм „Св. Марина“ – Пловдив

София

в книжарница в Ателие-книжарница „Къща за птици“ – София

Варна

Книжарница при Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“

Епархийски църковен магазин – Варна

и в търговската мрежа на книжарници „Сиела“, както и от нашия онлайн магазин paralingua.bg

Неврокопска епархия

В по-големите храмове в епархията.